2 jednoduché recepty na muffiny pro začínající kuchařky

Každá žena se nějak musela naučit vařit. Některé se učily s maminkami už od dětství, jiné do toho byly hozeny během dospívání při studiích, další potom musely zabojovat až ve chvíli, kdy se vdaly a měly rodinu. Tak jako tak se to většina žen nějak naučila a proto, pokud čtete tento článek a neumíte dobře vařit, nebojte! I vy se to jednou naučíte a nebudete muset stále listovat bezradně kuchařkami.

Dnes přinášíme 2 recepty na lahodné muffiny, které zvládnou i začátečnice. Nebudete používat žádné termíny, kterým by byl problém porozumět. Jednoduše se dejte do čtení a půl je hotovo!

Pexels / Pixabay

Hrníčkové muffiny

Nejjednodušším a tedy nejideálnějším receptem, kterým můžeme začít, jsou hrníčkové muffiny. Že nechápete, proč jsou hrníčkové? Jednoduše – zvolte si jeden hrníček, jakýkoliv, který doma máte, a jen ten jeden použijte na celý recept. Je jedno, zda zvolíte menší, větší, barevný nebo skleněný – pointou je, že použijete jeden a ten samý.

Pro první recept bude tedy potřeba nasypat do mísy postupně:

– 2 hrnky polohrubé mouky

– 1/2 hrnku cukru krupice

– jeden prášek do pečiva

– dva vanilkové cukry

– jeden celý vanilkový puding

Do druhé mísy potom nalijte: 

– 1 hrnek mléka

– 1/2 hrnku oleje

– 1 vejce

Jak postupovat? Jednoduše – tekuté ingredience smíchejte zvlášť, sypké taktéž, poté obsahy těchto dvou mís spojte. Vše pořádně promíchejte, aby se to spojilo. Nakonec dodejte špetku soli a pokud máte rádi čokoládu, můžete přidat i nastrouhaných 100 g vaší oblíbené čokolády.

Když je vše smícháno, rozlijeme těsto do košíků na muffiny a dáme péct. A víte co? Je jedno, kolik zvolíte stupňů. Jen to nepřežeňte. Doporučuje se cca 180°C. Doba pečení? Třeba dvacet minut – ale vše si můžete kontrolovat samy! Stačí vzít špejli a tou propíchnout postupně jednotlivé muffiny v jejich nejvyšším bodě až na dno – není-li na špejli žádné těsto, šup s nimi ven!

Výsledné muffiny můžete ještě pocukrovat a je to!

StockSnap / Pixabay

Čoko muffiny

Zvládnete-li hrníčkové muffiny, musíte zvládnout i tyhle. Respektive – pokud jste už někdy zvládly uvařit víc, než jen vodu v rychlovarné konvici, zvládnete i tyhle! Tyhle jsou oproti těm prvním ovšem mnohem vláčnější a čokoládovější. No však to vyzkoušejte samy!

Na přípravu těchto muffinů budete potřebovat opět dvě mísy se sypkými ingeriencemi a tekutými:

1. mísu naplňte:

– 250 g hladké mouky

– 1 práškem do pečiva

– 175 g krystalového cukru

– 2 lžícemi holandského kakaa

– 1 vanilkovým cukrem

+ chcete-li můžete přidat opět nastrouhanou/nasekanou čokoládu – cca 100 g

2. misku zaplňte postupně: 

– 250 ml vlažného mléka

– 90 ml oleje

– 1 vejcem

Opět smíchejte pečlivě obsahy obou misek zvlášť, poté tekuté ingredience nalijte do těch sypkých. Vše velmi důkladně promíchejte.

Když je těsto promícháno, opět jím naplňte košíčky, formičky, cokoliv a dejte péct. Opět – asi 180°C, asi 20 minut. nejlepší je kontrola špejlí (viz výše).

TIP: Pokud chcete tyto muffiny ještě vláčnější a chuťově zajímavější, do naplněných košíčků před pečením dejte ještě kousky ovoce, nebo třeba lentilky.

Dobrou chuť!

 

Štítky:,

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

(Spamcheck Enabled)

Nechte si sestavit jídelníček na míru od profesionálních výživových poradců!Chci jídelníček ZDARMA
+