Jak na handpoke? Jednoduchý postup v 10 krocích

Pokud si nemůžete dovolit profesionální tetování nebo ski na něj netroufáte, můžete si tetování udělat doma bez tetovací pistole a použít takzvanou metodu Stick and Poke, Stick ‚n‘ poke, nebo také Handpoke či Homepoke. Tento proces však může být nebezpečný. Pokud se vám nepovede, zůstane vám trvalá připomínka. Dodržte proto všechna bezpečnostní varování, pravidla a požadavky na hygienu.

1.    Příprava na tetování

Kupte nebo si sestavte domácí tetovací sadu. Používejte pouze nepoužité tetovací jehly a kvalitní tetovací inkoust. Indický inkoust se běžně používá jako kaligrafický inkoust, ale je jediným inkoustem, který lze použít jako tetovací inkoust. Najděte si ale raději renomovanou značku tetovacího inkoustu, abyste se ujistili, že neobsahuje žádné toxické složky. Domácí tetovací soupravy jsou bezpečné, levné a zahrnují materiál a pokyny. Nepoužívejte šicí jehly ani špendlíky.

Jak na handpoke? Jednoduchý postup v 10 krocích 2

2.    Vhodný prostor a prostředí

Připravte si místo. Sežeňte si bavlněné nitě, šálek na vodu a líh. Mějte po ruce permanentní, netoxický fix pro zakreslení předloh na tetování. Mějte po ruce inkoustové kapsle, mělkou misku nebo kalíšek, do kterých si můžete nalít indický inkoust. Inkoustové kapsle jsou levné a zabráníte plýtvání inkoustem. Sterilizujte lihem nebo peroxidem vodíku, které obsahují 91 až 99 % alkoholu.

3.    Sterilizujte

Omyjte všechny misky, které budete používat, v horké mýdlové vodě a peroxidu či lihu a pak je zakryjte plastovým obalem. Pro další ochranu používejte gumové rukavice, které jsou sterilizovány při manipulaci s jakýmkoli potřebným materiálem. Během celého procesu rukavice a ruce několikrát umývejte.

4.    Umyjte a oholte zvolenou oblast pro tetování

Místo pro tetování na těle omyjte mýdlem a teplou vodou. Oholte chloupky v místě, kde chcete mít tetování a přidejte ještě asi 2 cm navíc kolem. Po holení si sterilizujte pokožku lihem. Otřete ji bavlněným tamponem a než budete pokračovat, ujistěte se, že se líh dokonale odpařil.

Jak na handpoke? Jednoduchý postup v 10 krocích 3

5.    Nakreslete si motiv na kůži

Přeneste nebo nakreslete tetování na vybrané místo. Můžete poprosit i někoho jiného, kdo vám pomůže, nebo použít šablonový papír a gel na šablonu, aby byl návrh co nejpřesnější. Handpoke je vhodný pro jednoduchá a malá tetování na dobře přístupná místa. Pro komplexní tetování je lepší jít do tetovacího salonu.

6.    Začínáme tetovat

Sterilizujte jehlu, nejlépe plamenem. Držte jehlu nad plamenem svíčky nebo zapalovače, až bude rozžhavená a takzvaně nezasvítí. Držte druhý konec kleštěmi, ať si nespálíte prsty. Jakmile je jehla sterilní, zabalte ji do bavlněné nitě. Začněte asi 1 cm od špičky a ovinujte nit dozadu a dopředu asi 1 cm nahoru jehlou, dokud nit nebude mít oválný tvar. Při ponoření jehly do šálku nit nasákne část inkoustu.

7.    Vlastní tetování

Začněte pomalu jehlu vpichovat do kůže. Tetovací jehlu ponořte do indického inkoustu a pak ji vpíchněte pod kůži a udělejte malou tečku. Po několika vrstvách může vytékat krev, ale nemělo by jí být nikdy mnoho. Pokud krev hodně kape, okamžitě přestaňte tetovat a opět sterilizujte. Na tetování si držte čistý papírový ubrousek či ručník, ne hadřík, kvůli sterilitě, dokud nepřestane místo krvácet.

Jak na handpoke? Jednoduchý postup v 10 krocích 4

8.    Dodržte línii

Začněte pracovat po linii, zůstaňte uvnitř linie tetovaného motivu a vyplňte jej drobnými vpichy. K odstranění krve nebo přebytečného inkoustu použijte vatový tampon nebo papírový ubrousek. Kůže může trochu opuchnout a výsledné tetování bude vypadat skvrnité. Po splasknutí otoku doděláte opravy. Počkejte s detaily až po úplném uzdravení tetování, které může trvat až 2 měsíce.

9.    Dokončení tetování

Po dokončení tetování otřete oblast mýdlovou vodou. Vyvarujte se čištění čerstvého tetování alkoholem. Zahoďte zbytek inkoustu, kelímky od něj i tetovací jehly.

10.                 Péče o nové tetování

Obvažte tetování foliovým zábalem alespoň na 3 hodiny. Udržujte tetování čisté. Pak odstraňte zábal, místo jemně omyjte teplou vodou a mýdlem bez vůně. Naneste na tetování krém. Až otok splaskne a kůže začne tvořit strupy, začněte používat Kalciovou mast nebo Bepanthen v tenké vrstvě. Hydratujte tetování 3 až 5x denně.

Napsat komentář

(Spamcheck Enabled)